ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

«Πες το σε κάποιον που Εμπιστεύεσαι» - νέο βίντεο για την προστασία των παιδιών



Στις 18 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας των Παιδιών από την Σεξουαλική Κακοποίηση και τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση, του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στο πλαίσιο του συνολικού έργου του Συμβουλίου της Ευρώπης και των κρατών-μελών της για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών, παρουσιάστηκε ένα νέο βίντεο κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Πες το σε κάποιον που Εμπιστεύεσαι», για την ενημέρωση παιδιών ηλικίας 9 ως 13 ετών σχετικά με την σεξουαλική βία και τον κύκλο εμπιστοσύνης.
Εστιάζοντας στην σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών από άτομα του οικείου περιβάλλοντος, το νέο ενημερωτικό βίντεο «Πες το σε κάποιον που Εμπιστεύεσαι» βοηθά τα παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών να καταλάβουν, μέσω της ιστορίας ενός κοριτσιού, τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση και πώς μπορούν να προστατευθούν από αυτή.
Το βίντεο ετοιμάστηκε με τη βοήθεια μιας ομάδας παιδιών προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν τα δικαιώματα τους και πώς μπορούν να βοηθηθούν.
Δείτε το βίντεο, στα αγγλικά.
Ένα ανάλογο έντυπο εξηγεί τα αντίστοιχα μηνύματα του βίντεο. Για να δείτε το έντυπο πατήστε εδώ.
Αντίστοιχο έντυπο/παραμύθι, στα ελληνικά, για μικρότερες ηλικίες, για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση και τον «Κανόνα του Εσώρουχου» μπορείτε να δείτε και να εκτυπώσετε εδώ - Το παραμύθι ονομάζεται «Η Κίκο και το Χέρι».
Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, η σεξουαλική κακοποίηση και η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών παραμένουν μια τραγική πραγματικότητα, με βαρύτατες, χρόνιες και επιβλαβείς συνέπειες για τα παιδιά, καθ’ όλη της διάρκεια της ζωής τους, αλλά και για την κοινωνία μας στο σύνολο της.




Πηγή: European Council

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου