ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ασπρο πιατο μαυρο πιατο παει και η παιδεια τα σακατεψατε ωρε βολευτες

Προσλήψεις 1.065 μoνίμων εκπαιδευτικών στα σχολεία

Ο υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος υποσχέθηκε ότι τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση δεν θα συνδέεται με απολύσεις

1.065 προσλήψεις φέτος μονίμων εκπαιδευτικών
Με το σταγονόμετρο θα γίνουν και φέτος οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οπως δήλωσε χτες ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στους συνδικαλιστές της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) με τους οποίους είχε συνάντηση, φέτος θα γίνουν μόνο 1.065 μόνιμοι διορισμοί σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
Οι διορισμοί αυτοί αποτελούν πραγματικό «σοκ» για την εκπαιδευτική κοινότητα, το οποίο συνεχίζεται μετά την περσινή χρονιά που διορίστηκαν μόνο 560 άτομα. Για την κατάσταση αυτή ο υπουργός επικαλέστηκε τη γενικότερη οικονομικοκοινωνική κατάσταση της χώρας, λέγοντας ότι τώρα στόχος του υπουργείου είναι η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ με δεδομένη την αδυναμία αξιοποίησης πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Οσον αφορά γενικότερα τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια πραγματοποίησής τους εντός των χρονικών ορίων, ενώ υποσχέθηκε ότι τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι συνδικαλιστές τόνισαν ότι δεν θα δεχτούν αξιολόγηση η οποία θα συνοδεύεται από απολύσεις. Απαντώντας ο υπουργός τόνισε ότι η αξιολόγηση θα είναι δομών και διαδικασιών, όχι τιμωρητική και δεν θα συνδέεται με απολύσεις.
Ο υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι τώρα στόχος του υπουργείου είναι η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, με δεδομένη την αδυναμία αξιοποίησης πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό
Ο υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι τώρα στόχος του υπουργείου είναι η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, με δεδομένη την αδυναμία αξιοποίησης πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό
Επίσης υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς αποφάσεις ούτε αιφνιδιασμοί και οτιδήποτε αποφασιστεί θα γίνει μετά από διάλογο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα δοθεί χρονική παράταση για τη ρύθμιση της αξιολόγησης στην εκπαίδευση. Οσον αφορά στις εκπαιδευτικές άδειες, τα επιδόματα θέσης αναπληρωτών, τη συνυπηρέτηση και την προϋπηρεσία μετά το 2010, θα εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση αφού γίνει πρώτα επεξεργασία των αιτημάτων από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Τέλος ο υπουργός αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του υπουργείου είπε ότι τα 50 εκατομμύρια € που θα περικοπούν θα εξοικονομηθούν από περιστολή δαπανών των υπηρεσιών του και δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω οι εκπαιδευτικοί και το σχολείο.
1.065 προσλήψεις φέτος μονίμων εκπαιδευτικών
Οι συνδικαλιστές της ΔΟΕ ζήτησαν από το υπουργείο ν΄ αναπτυχθούν προγράμματα για την κοινωνική στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, προκειμένου να αντιμετωπισθούν φαινόμενα όπως η ασιτία των παιδιών. Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι ο υποσιτισμός των μαθητών είναι υπαρκτό θέμα και ότι αναζητούνται λύσεις χωρίς να δημιουργούνται κοινωνικές διακρίσεις, σχεδιασμός ο οποίος θα κοινοποιηθεί σύντομα.
Οι δάσκαλοι έκαναν αναφορά σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης και ζήτησαν λύσεις σε θέματα όπως: Οικονομική στήριξη σχολικών επιτροπών. Μισθοί αξιοπρέπειας για τους εκπαιδευτικούς. Αφορολόγητο στα 12.000 €. Kατάργηση της τιμωρητικής διάταξης για όσους αρνήθηκαν να διοριστούν την προηγούμενη χρονιά και να τους δοθεί η δυνατότητα ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών.
Να δοθεί το επίδομα θέσης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και να επιστραφεί αναδρομικά όπου κρατήθηκε. Αμεση πραγματοποίηση διαγωνισμού ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά. Βελτίωση των υποδομών. Θεσμοθέτηση διδακτικού ωραρίου νηπιαγωγών στο πλαίσιο του ωραρίου των εκπαιδευτικών Π.Ε.
ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63686633

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου