ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Καλή χρονιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


΄Οταν ο Προμηθέας έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς του Ολύμπου και την έδωσε στους ανθρώπους, ο Δίας θύμωσε πάρα πολύ και αφού τιμώρησε τον Προμηθέα με το γνωστό τρόπο, αποφάσισε να τιμωρήσει και τους ίδιους τους ανθρώπους στέλνοντάς τους κάποιες συμφορές. Διατάζει λοιπόν τον ΄Ηφαιστο να κάνει μια γυναίκα από χώμα και νερό και της δίνει ζωή, αλλά και οι άλλοι θεοί του Ολύμπου της έδωσαν διάφορα δώρα : η Αθηνά σοφία, η Αφροδίτη ομορφιά, ο Ερμής πονηριά κτλ. Την ονόμασαν Πανδώρα κι ο Δίας την έστειλε στη γη, δίνοντάς της ένα πιθάρι,που εκεί μέσα είχε κλείσει όλες τις συμφορές.
Η Πανδώρα, αφού κατέβηκε στη γη, γεμάτη περιέργεια άνοιξε το πιθάρι. Χύθηκαν τότε έξω όλες οι συμφορές: το μίσος, η απάτη, ο πόλεμος, η πείνα, οι αρρώστιες. Στον πάτο όμως του πιθαριού ο Δίας είχε βάλει την Ελπίδα, που φώλιασε στις καρδιές των ανθρώπων, για να τους δίνει θάρρος και παρηγοριά να συνεχίζουν τη ζωή τους.
Αυτή λοιπόν η Ελπίδα ας φωλιάζει μέσα στις καρδιές όλων μας, για να μας δίνει δύναμη να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία, αλλά και θάρρος, για να συνεχίσουμε τη ζωή μας και τη νέα χρονιά μιας που και το 2013 θα είναι άλλη μια δύσκολη χρονιά για όλους τους ΄Ελληνες!!
Εύχομαι σε όλους μας να έχουμε μια καλύτερη χρονιά και η Ελπίδα να μην πάψει να φωλιάζει στις καρδιές των ανθρώπων όπου κι αν αυτοί βρίσκονται !!!!
Καλή και δημιουργική χρονιά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου