ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ράγισαν καρδιές για τη δασκάλα


 Ράγισαν καρδιές για τη δασκάλα

ΤΟΥΜΠΑ

Ράγισαν καρδιές για τη δασκάλα


Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης και πένθους έγινε χθες το μεσημέρι η κηδεία της 41χρονης εκπαιδευτικού.


Η άτυχη εκπαιδευτικός Ελευθερία Ρούσσου
Η άτυχη εκπαιδευτικός Ελευθερία Ρούσσου

Εκατοντάδες συνάδελφοι, φίλοι, συγγενείς της από την Κύπρο, ακόμη και άνθρωποι που δεν τη γνώριζαν, αλλά συγκλονίστηκαν από τον τραγικό χαμό της, πλημμύρισαν την εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου στα Κωνσταντινουπολίτικα της Τούμπας, όπου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία.

Τραγικές φιγούρες ο σύζυγός της, καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, αλλά και τα δυο της κοριτσάκια, που την ώρα του συμβάντος βρίσκονταν στις αίθουσες του σχολείου και παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους, χωρίς να καταλάβουν τι συνέβη και γιατί έπρεπε να σχολάσουν νωρίτερα και να φύγουν για το σπίτι τους από την πίσω πόρτα του κτιρίου.

Με χθεσινή του ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας εκφράζει «τη βαθύτατη θλίψη του για τον άδικο και ξαφνικό θάνατο της Ελευθερίας Ρούσσου».

«Εξαιρετική εικαστικός και παιδαγωγός που η ιδιαίτερη αγάπη της για τα παιδιά και την τέχνη, αλλά και η υπέρμετρη αίσθηση του καθήκοντος αποτελούν σύμβολο για τον κάθε εργαζόμενο και τον κάθε εκπαιδευτικό, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Η Ελευθερία έφυγε στην προσπάθειά της να δώσει ένα γιορτινό χρώμα και χαρά στο σχολείο και τους μαθητές της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, κλειστό για λόγους ασφαλείας θα είναι και σήμερα το 21ο δημοτικό σχολείο στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, εκεί όπου προχθές έπεσε από ψευδοροφή της σοφίτας και έχασε τη ζωή της η 41χρονη εκπαιδευτικός, Ελευθερία Ρούσσου.

Οπως είπε στο «Εθνος» ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Καλογρέας, για λόγους τόσο ψυχολογικούς όσο κυρίως ασφάλειας των μαθητών, τα μαθήματα στο σχολείο θα αρχίσουν και πάλι από τη Δευτέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου