ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΣΚΕΤΣ:ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 21


ΠΑΙΖΟΥΝ: 1.ΙΣΤΟΡΙΑ 2.ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ 3.ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΝΟΥΣ 4.ΔΕΣΠΩ 5.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ 6.ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ 7.ΔΙΑΚΟΣ 8.ΚΑΝΑΡΗΣ 9.Π.Π.ΓΕΡΜΑΝΟΣ 10.ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 11.ΤΣΑΚΑΛΩΦ 12.Ν. ΣΚΟΥΦΑΣ 13.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ 14.Ε.ΞΑΝΘΟΣ 15.Α.ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ 16.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΙΣΤΟΡΙΑ
Ήταν κάποτε η χώρα κάτω από σκληρή σκλαβιά όταν ο εχθρός κατείχε μέρη τότε Ελληνικά. Η επανάσταση είχε αρχίσει και με δυσκολίες πολλές, όμως τίποτα δεν πτόησε των Ελλήνων τις καρδιές! Και το 21,τον Μάρτη, κάτω εκεί εις τον Μοριά η επανάσταση αρχίζει με τουφέκια και σπαθιά! Είμαι πολύ περήφανη που έχω τέτοια παιδιά Ήρωες και αγωνιστές με ατρόμητη καρδιά.

ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ
Στις θάλασσες μεγάλωσα με λένε Λασκαρίνα μα στον αγώνα έγινα γενναία Μπουμπουλίνα. Στις θάλασσες και άλλα παιδιά μαζί μου αντρειωμένα πολέμησαν με μια ψυχή κι έγιναν ξακουσμένα.

ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΝΟΥΣ
Από την Μύκονο ορμώντας στον αγώνα τον ιερό έδειξα την δύναμη μου στον κατακτητή εχθρό! Όση περιουσία είχα την διέθεσα κι αυτή για να δώσω στην πατρίδα ότι μπορούσα πιο πολύ!

ΔΕΣΠΩ
Και εγώ σαν γνήσια Σουλιώτισσα ,μα και οι άλλες γυναίκες της Ηπείρου, θα πολεμήσουμε με νύχια και με δόντια για την λευτεριά μας αλλιώς καλύτερα να πεθάνουμε. Θέλουμε να είμαστε ελεύθερες να μιλάμε Ελληνικά και εμείς και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και όλοι οι απόγονοι μας!

ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ
Γυναίκες!! Η πατρίδα μας καλεί να πολεμήσουμε τους εχθρούς! Πρέπει να φτιάξουμε καράβια να τα αρματώσουμε και να τα ρίξουμε στην θάλασσα ,θα βάλω εγώ όλα τα χρήματα!

ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΝΟΥΣ
Έχει δίκιο η Μπουμπουλίνα! Πρέπει ο εχθρός να νικηθεί και να φύγει από την Ελλάδα μας, να είμαστε ξανά ελεύθεροι! Γυναίκες πρέπει όλες να βοηθήσουμε!

ΔΕΣΠΩ
Εμπρός λοιπόν γυναίκες , ας πάρουμε θάρρος και με αρχηγό μας την Μπουμπουλίνα ας ριχτούμε στον αγώνα για την λευτεριά της γλυκιάς μας πατρίδας!

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Είμαι ο Γέρος του Μοριά και έχω λιονταριού καρδιά, για την πατρίδα πολεμώ, τους εχθρούς όλους τους νικώ! Αν ακούσεις Δερβενάκια ή για την Τριπολιτσά να γνωρίζεις πως οι άντρες πολέμησαν εκεί σκληρά. Κι αρχηγός τους κι αν υπήρξα, είναι πιο σημαντικό πως κοντά στα παλικάρια πολέμησα και εγώ.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ
Είμαι ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και εκεί στο χάνι της Γραβιάς, έδειξα σε όλους τι σημαίνει σαν Έλληνας να πολεμάς. Όλοι ξέρουν πως στο Χάνι της ιστορικής Γραβιάς μάχη δώσαμε με θάρρος εναντίον του εχθρού! Για τον θάνατο του Διάκου πήρα εκδίκηση εκεί κι εμπόδισα με πείσμα και την εχθρική ορμή!

ΔΙΑΚΟΣ
Είμαι ο Αθανάσιος Διάκος για την γενναιότητα μου και οι εχθροί με θαυμάζουν. Και στην Στερεά Ελλάδα ο αγώνας ήταν σκληρός κλεφτουριά κι αρματολίκι ένας ήταν ο σκοπός. Λευτεριά για την πατρίδα και η πληρωμή ακριβή… έδωσα και την ζωή μου με θυσία μαρτυρική!

ΚΑΝΑΡΗΣ
Ο γνωστός ο μπουρλοτιέρης ο Κανάρης είμαι εγώ, τα καράβια όλα των Τούρκων, μες στην νύχτα πυρπολώ. Καίγοντας και πυρπολώντας τόσα πλοία των εχθρών κέρδισα ευγνωμοσύνη και το θαυμασμό πολλών! Για παράδειγμα στην Χίο στο μαρτυρικό νησί ναυαρχίδες και καράβια ξένα βύθισα εκεί!

ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Είμαι ο Καραϊσκάκης ο γενναίος στρατηγός στις ηρωικές τις μάχες των Ελλήνων ο αρχηγός. Γύρω τότε από την Αθήνα και από την Αττική μάχη δώσαμε μεγάλη σε μια κρίσιμη στιγμή. Άδικο είπαν πως ήταν που σκοτώθηκα εκεί, μα η πίστη στην πατρίδα δικαιώνει την θανή.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Ας πάμε να βρούμε τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην Αγία  Λαύρα…..


Π.Π.ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Είμαι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, με το λάβαρο εμπρός στην Αγία Λαύρα τώρα του ξεσηκωμού ήρθε η ώρα. Μαζευτήκαμε όλοι εδώ για ένα μοναδικό σκοπό για τον αγώνα μας αυτό να δώσουμε όρκο ιερό .Ο αγώνας πρέπει να ενισχυθεί και ο εχθρός να νικηθεί, ο ελληνικός λαός το περιμένει άλλο πια δεν υπομένει. Ελάτε αδέρφια μου να ενώσουμε τα χέρια και να δώσουμε τον όρκο τον ιερό.

Βάζουν όλοι οι ήρωες μαζί τα χέρια στο Ευαγγέλιο
Ορκιζόμαστε εις τον Θεό πιστά να πολεμήσουμε της μάνας Ελλάδας τα δεσμά να λύσουμε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΟΙ
Ορκιζόμαστε

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Ελευθερία ή θάνατος

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ


ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ
Είμαι ο Ρήγας Φεραίος και ο θούριος μου είναι σπουδαίος, με τα ποιήματα μου πολεμώ για την Ελλάδα που αγαπώ. Με το θούριο και με άλλα έργα επαναστατικά ήθελα όλα τα βαλκάνια να θαρρέψουν στην καρδιά. Ως πότε παλικάρια, θα ζούμε στα στενά, μονάχοι σα λιοντάρια, στις ράχες στα βουνά; Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή….

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Ο ΘΟΥΡΙΟΣ

ΤΣΑΚΑΛΩΦ
Τσακάλωφ Αθανάσιος είναι το όνομα μου και από νωρίς έφυγα στην ξενιτειά μακριά από την Ελλάδα, μα η σκέψη μου ήταν πάντα στα σκλαβωμένα αδέρφια μου, στην δόλια μάνα ,έτσι ιδρύσαμε και οι τρείς μαζί (αγκαλιάζει τους ώμους των άλλων δύο) την Εταιρεία την φιλική και την κρατήσαμε κρυφή από των εχθρών την προσοχή για αυτό και ήταν μυστική.

Ν. ΣΚΟΥΦΑΣ
Είμαι ο Νικόλαος Σκουφάς και εκεί στην Οδησσό ,στην μακρινή Ρωσία, γνωριστήκαμε και οι τρείς και ιδρύσαμε την Φιλική εταιρεία, φλόγα να δώσουμε στην σκλαβωμένη Ελλάδα μας για ελευθερία. Και άλλα αδέρφια μας ήρθαν στο κάλεσμα μας και η εταιρεία μεγάλωνε και φούντωνε η πίστη μας για την ελευθερία μας. Χρήματα και όπλα με ομόνοια μαζεύαμε για τον δίκιο των Ελλήνων αγώνα.

Ε.ΞΑΝΘΟΣ
Είμαι ο Ξάνθος Εμμανουήλ, ιδρυτής και εγώ της Φιλικής Εταιρείας. Είχα την μέρα μαγαζί εμπορικό αλλά το βράδυ γίνονταν στρατηγείο των φιλικών κρυφό. Κάτω από το φως των κεριών και με το ένα χέρι στην καρδιά και το άλλο στο Ευαγγέλιο ορκίζονταν πίστη για ελευθερία της Ελλάδας τα παιδιά.

Α.ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ
Είμαι ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ,είμαι και εγώ σε όλους γνωστός για την λεβέντική καρδιά μου. Για την Ελλάδα που αγαπώ όλα τα αψηφώ , πλούτη και μεγαλεία, και με τον ιερό μου λόχο ρίχνομαι με μανία και τους εχθρούς πολεμώ για να κερδίσει η Ελλάδα μας την Ελευθερία.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Ο καθένας τους σας είπε λίγα από όσα έχουν συμβεί, ότι έκανε ή είπε ή ότι κρύβει στην ψυχή, προκειμένου η δόλια πατρίδα μας να ελευθερωθεί. Και δεν ήταν μόνο αυτοί που θυσίασαν πολλά αλλά νέοι ,γέροι, παιδιά ,γυναίκες όλος ο λαός μαζί τους αγωνίστηκε σκληρά για να έχετε εσείς τώρα όλα της ελευθερίας τα καλά!!!!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821

 ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΕΛΟΥΣ



2 σχόλια: