ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

αντε και στα δικα μας


10 ΑΥΓ 2012

Ισπανία: «Φόρος ακόμα και στο… ταπεράκι των μαθητών»

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία, ορισμένες μεγάλες περιοχές της Ισπανίας, όπως η Μαδρίτη, η Βαλένθια και η Καταλονία, εξετάζουν την πιθανότητα να «φορολογήσουν» τους μαθητές που φέρνουν ταπεράκι στο σχολείο.

Συγκεκριμένα, ενδέχεται να ζητηθεί από τα παιδιά να πληρώνουν εάν θέλουν να κάτσουν στη σχολική τραπεζαρία, εφόσον επιλέγουν να μην αγοράζουν φαγητό από το κυλικείο του σχολείου τους.

Ήδη οι αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν ότι όποιος φέρνει το κολατσιό του στο σχολείο και θέλει να χρησιμοποιήσει την τραπεζαρία για να φάει θα πληρώνει μέχρι και 3 ευρώ την ημέρα, ενώ παρόμοια μέτρα σκοπεύει να πάρει και η Βαλένθια.

Οι σύλλογοι γονέων και η αριστερή αντιπολίτευση έχουν καταγγείλει το μέτρο καθώς πλήττει τους πιο φτωχούς. «Η κυβέρνηση επιτίθεται στους πιο υποβαθμισμένους τομείς και δεν εγγυάται ούτε τις βασικές αρχές, όπως ότι κανείς δεν θα εγκαταλείψει τις σπουδές του για οικονομικούς λόγους», τόνισε ο Μικέλ Σολέρ, εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Βαλένθια.

«Αυτό που θα γίνει είναι να επιτραπεί στα σχολεία να δώσουν το πράσινο φως για να επιστρέψουν τα ταπεράκια στα σχολεία», εξήγησε από την πλευρά του ο Ιγνάσιο Γκάγο Φόρνελς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας στην περιοχή της Μαδρίτης.

on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου