ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ: Τους ζητούν δικαιολογητικά από οργανισμούς που έχουν κλείσει!




Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας νηπιαγωγών
Νηπιαγωγοί που στο παρελθόν είχαν δουλέψει σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς καλούνται με εγκύκλιο του υπουργείου να προσκομίσουν μια σειρά απίθανα δικαιολογητικά, ακόμα και από οργανισμούς που έχουν καταργηθεί(!), προκειμένου να συνεχίσει να υπολογίζεται στο μισθό τους αυτή τους η προϋπηρεσία.
Το θέμα φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Κώστας Καζάκος και Βέρα Νικολαΐδου, ζητώντας την απόσυρση αυτής της εγκυκλίου.
Οπως εξηγούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, η προϋπηρεσία των νηπιαγωγών σε δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς έχει αναγνωριστεί μισθολογικά με νόμο από το 2000 και η προϋπηρεσία αυτή υπολογίστηκε επίσης, για την κατάταξη των νηπιαγωγών στα μισθολογικά κλιμάκια που προβλέπει το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές: «Με την εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας με θέμα "Αναγνώριση προϋπηρεσίας (Φ.361.4/03/9333/Δ1, 27/01/2012)", που έχει σταλεί στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, καλούνται οι νηπιαγωγοί που είχαν υπηρετήσει στο παρελθόν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου να προσκομίσουν εκ νέου συμπληρωματικά δικαιολογητικά, που να βεβαιώνουν την προϋπηρεσία τους.
Διαφορετικά, όπως λένε ορισμένοι Διευθυντές Εκπαίδευσης (π.χ. Πειραιά, Πέλλα) θα πάψει να προσμετράται η προϋπηρεσία από εδώ και στο εξής, αλλά και αναδρομικά.
Γεγονός που θα σημάνει την παραπέρα δραματική καθήλωση των μισθών των νηπιαγωγών και την κλοπή προϋπηρεσίας πολλών χρόνων, που σήμερα αναγνωρίζεται.
Συγκεκριμένα με την εγκύκλιο ζητούνται:
Το ΦΕΚ σύστασης (ίδρυσης) των τότε οργανισμών. Η απόφαση πρόσληψης και απόλυσης ή παραίτησης των νηπιαγωγών. Οι προσωπικές συμβάσεις εργασίας των νηπιαγωγών. Οι βεβαιώσεις που να φαίνεται ότι τα ΝΠΙΔ ή Κρατικά ΝΠΙΔ ήταν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Η συγκέντρωση των δικαιολογητικών αυτών, μετά από τόσα χρόνια είναι αδύνατη και παράλογη.
Εν τω μεταξύ, κάποιες υπηρεσίες και οργανισμοί (όπως το ΙΒΣΑ, Ιδρυμα Βρεφονηπιακών Σταθμών Αθηνών, που ήταν Κρατικά ΝΠΙΔ) έχουν σταματήσει να λειτουργούν και έχουν συγχωνευθεί στους κατά τόπους δήμους, με αποτέλεσμα οι νηπιαγωγοί να μην μπορούν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούν οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το ίδιο το Υπ. Υγείας δηλώνει ότι τα αρχεία των τότε οργανισμών των παιδικών σταθμών δεν υπάρχουν».
Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να συνεχίσει να προσμετράται κανονικά η προϋπηρεσία των νηπιαγωγών και να αποσυρθεί η παράλογη εγκύκλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου