ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας κινούμενες εικόνες (animations)

Μέρος πρώτο.
Το βασικότερο που χρειάζεται να κατανοήσει όποιος ξεκινά να δημιουργήσει animations, είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν. Τα animations δεν είναι τίποτα άλλο, παρά στατικές εικόνες, οι οποίες προβάλλονται τόσο γρήγορα η μία μετά την άλλη, ώστε το μάτι δεν προλαβαίνει να δει τις αλλαγές και τις εκλαμβάνει ως κίνηση. Είναι δηλαδή η αρχή στην οποία στηρίχτηκε ο κινηματογράφος.
Επομένως πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε ποιες ακριβώς εικόνες θέλουμε να έχει το animation μας και στη συνέχεια να προχωρήσουμε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημιουργήσει κανείς κίνηση στις εικόνες, σήμερα θα ασχοληθούμε μόνο με έναν από αυτούς.
Ας ξεκινήσουμε : πηγαίνουμε στη σελίδα  http://picasion.com/ όπου βλέπουμε το παρακάτω
Βεβαιωνόμαστε ότι θα κάνουμε upload, δηλαδή θα ανεβάσουμε αρχεία στην ιστοσελίδα αυτή από τον δικό μας υπολογιστή πατώντας το  computer και στη συνέχεια το browse, για να ψάξουμε και να βρούμε στα αρχεία  μας  τις εικόνες που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για το animation μας.

Μόλις πατήσουμε στο browse, εμφανίζεται ένα παράθυρο, όπου μπορούμε να ψάξουμε μέσα στον υπολογιστή μας και να διαλέξουμε ποια εικόνα θέλουμε να ανεβάσουμε στο picasion.
 Πατάμε Άνοιγμα …..

….και η εικόνα μας έχει περάσει στο picasion, όπως φαίνεται από τα γράμματα που έχουν εμφανιστεί τώρα στην πρώτη σειρά.

Συνεχίζουμε να ανεβάζουμε μία μία τις εικόνες που έχουμε από πριν επιλέξει, με τη σειρά που θέλουμε και, αν είναι πάνω από 3, πατάμε το add one more picture, για να ανεβάσουμε και τις υπόλοιπες.

Όταν έχουμε ανεβάσει όλες τις εικόνες που θέλουμε, πατάμε το create animation . Περιμένουμε λίγο μέχρι το picasion να δημιουργήσει την κινούμενη εικόνα μας και στη συνέχεια μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας πατώντας στο κάτω μέρος της σελίδας το κουμπί save this animation to your computer


Εμείς χρησιμοποιήσαμε στο picasion όλες τις παραπάνω εικόνες και, εκτελώντας τη διαδικασία που σας περιγράψαμε, προέκυψε το εξής:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου